Piet van den Eynde

X-AMBASSADOR

 

"Ik hou van het Fujifilm X-systeem omdat het compact, licht en bescheiden is zonder in te boeten aan kwaliteit. "


Piet Van den Eynde is een Belgische fotograaf die gespecialiseerd is in reisfotografie.
Hij schrijft ook artikels voor allerlei magazines, boeken en geeft training over digitale fotografie en het editeren van foto’s met Adobe Lightroom. Hij is dan ook een Adobe Certified Expert en een ware zwart-wit aficionado.

In 2009 stak hij zijn camera, flits en paraplu in zijn fietstas en reed hij 8000 kilometer doorheen Turkije, Iran, Inda en Indonesië voor het fotografisch project PortraitsOfAsia.

Piets Nederlandstalige boeken worden uitgegeven door Pearson Education. Zijn Engelstalige eBooks worden uitgegeven door www.craftandvision.com.

Fujifilm for Piet

Ik hou van het Fujifilm X-systeem omdat het compact, licht en bescheiden is zonder in te boeten aan kwaliteit. Ik kan simpelweg twee bodies en drie lenzen in een klein tasje steken en daar nog een EF-42 flits en paraplu flits bij doen en ik ben er helemaal klaar voor. Ik hou ook van de kleine X10 omdat het een hele snelle gesynchroniseerde flits heeft wat tal van creatieve mogelijkheden biedt.

Mijn lievelingslenzen op de grotere X camera’s zijn de 14 mm, de 18 mm en de 35 mm. Ik ben een grote ‘breed-hoek’ fan en kan niet wachten tot de 10-24 zoom eraan komt. Ik was ook onder de indruk van de kwaliteit van de 18-55. Dit is bovendien een perfecte ‘walk-around’ lens. Voor een toekomstig fietstocht project wil ik een combinatie doen met de lichte Fujifilm X-systemen met even lichte flits systemen (Elinchrom Ranger Quadra) om omgevingsportretten te maken.

www.morethanwords.be

A great blog post with all GFX challenge videos! Check it out here!

Be sure to check out our Twitter feed for fun facts and tips!

You like our X-Tram? Check out some more footage of the tram here! Images mostly made by Bert Stephani, some others were made by co-workers.

Several of our X-Ambassadors have been submitted to the X-Photographers. There are some great galleries here to convince you of the X Series' great quality!

Check out the endless possibilites in printing your great X Series pictures!


Regular updates on our products, events and other can be found on our Facebook page. Check it out and don't forget to like us!