24/05/2019

Welke lens moet ik kiezen? - door Ioannis Tsouloulis

FUJIFILM heeft een zeer uitgebreid gamma aan lenzen zodat je verschillende kits kan samenstellen naargelang je toepassingsgebied. 

Lees meer

27/03/2019

Fujifilm X-T30 review - door Tom Museeuw

Compacte X-T3?

Sinds ik de omschakeling maakte van een spiegelreflexcamera naar het Fujifilm X-systeem kijk ik steeds vol enthousiasme uit naar de nieuwe ontwikkelingen die Fujifilm zal implementeren in zijn nieuwe toestellen. Mijn eerste X series toestel was de X-T1. Toen Fujifilm in 2015 de X-T10 aankondigde was ik erg benieuwd naar hoe deze compacte “kleine broer” van de X-T1 zou presteren. Nadat ik de camera een tijdje gebruikt had, bleek de X-T10 voor mij een toestel te zijn dat vooral in mijn vakantiesfeer gebruikt zou worden en minder tijdens mijn professionele opdrachten.

Lees meer

22/03/2019

Vijf tips voor betere reisportretten - door Piet Van den Eynde

Nu de lente in het land komt beginnen bij vele fotografen de reiskriebels terug de kop op te steken. Een favoriet onderwerp op reis is het fotograferen van mensen. Maar hoe begin je er aan, en hoe maak je foto’s die het niveau van een snapshot overstijgen?

Lees meer

18/02/2019

Sprekende portretten - door Bert Stephani

Elke fotograaf heeft een andere definitie van wat een geslaagd portret is. Voor sommigen is een portret gewoon een afbeelding van hoe iemand eruit ziet. Maar voor mij is een portret vooral een beeld dat iets vertelt over de persoon die voor de camera staat.

Lees meer