« vorige | volgende »

Dirk Bogaerts


"In 2012 ondernam ik een fotoreis naar Marrakech. Ik had geen zin om mijn zware DSLR-uitrusting rond te zeulen in de Medina. Bovendien zijn de locals niet erg opgezet wanneer je een dergelijk toestel in hun gezicht duwt. Ik ging op zoek naar iets licht en discreet. Ik kocht een Fujifilm X-10. De beeldkwaliteit van de shots was verbluffend mooi : diepe, natuurlijke kleuren en een mooie scherpte. Sindsdien was het ongeduldig wachten op een toestel van Fujifilm dat ook in de autosportfotografie goed inzetbaar zou zijn. Met de komst van de X-T1 met zijn snelle autofocus, het grote gamma objectieven van sublieme kwaliteit, zijn hoge aantal beelden per seconde, zijn instellingsschijven die een echte fotograaf enorm aanspreken, zijn weerbestendigheid, zijn robuuste bouw, aarzelde ik geen seconde!"
Het merendeel van Dirk Bogaerts’ professionele fotoreportages betreft lifestyle- en motorsportfotografie. Zo is hij regelmatig geaccrediteerd om voor gespecialiseerde magazines en de sportpagina’s van kranten de spectaculairste WRC rally’s en de spannendste race wedstrijden te fotograferen. Top of the bill is de grootste race ter wereld : de 24 h van Le Mans!

Hij startte met fotograferen in 1989 tijdens zijn studies Burgerlijk Ingenieur Mechatronica en is sindsdien zonder onderbreking gepassioneerd door deze kunst. Op de leeftijd van 18, werd Dirk Bogaerts (°1971) verliefd op de prachtige Ardenne Bleue streek in België, een afgelegen streek vol wilde bossen en valleien, en tevens de streek waarin het mooie racecircuit van Spa Francorchamps ligt.

In 2012 verhuist Dirk van Leuven naar Rahier, een onooglijk klein authentiek dorpje in deze streek om zijn passie voor motorsport- en landschapsfotografie ten volle te beleven! Dirk noemt zichzelf een World Photographer omwille van zijn brede interesse in fotografische onderwerpen. Hij is gepassioneerd door motorsport, mensen, natuur, reizen, technologie en boeken.

Zijn foto’s worden op verschillende kunsttentoonstellingen vertegenwoordigd en geëxposeerd door een Belgische kunstgalerij.

www.dirkbogaerts.com