Olivier Polet


Olivier Polet is sinds 1990 professioneel fotograaf. Hij begon als persfotograaf en heeft al samengewerkt met verschillende grote agentschappen zoals Sipa in Parijs (1995-2005), Action Press in Duitsland, Corbis,... Olivier Polet had de mogelijkheid om zijn eigen zaak te starten en zich helemaal te richten op de Belgische koninklijke familie. Hij is al 15 jaar hun officiële fotograaf en heeft al verschillende boeken en tentoonstellingen gelanceerd rond dit onderwerp. 
Als fotograaf is hij momenteel bezig met een langtermijn project, waarbij hij het spoor van diamant over de hele wereld volgt. Hij legt ondertussen ook de laatste hand aan een boek over de Belgische koninklijke familie. Hij is auteur van verschillende andere boeken, waaronder koninklijke serres van Laken, sociale woningen in Brussel, Koning Albert en Koningin Paola, het tienjarig huwelijksjubileum van Prins Filip en Prinses Mathilde, en een hommage aan maatschappelijk werkers uit Brussel.

Naast dit alles werkt hij ook samen met een Belgisch persagentschap: Reporters. Deze samenwerking biedt hem de mogelijkheid om ook in het buitenland actief te zijn.

http://photographe-polet.com/