Pieter D'Hoop


Pieter D’Hoop is een fotograaf uit Brugge, België.

Pieter begon als onafhankelijk fotograaf maar begon zich al snel toe te spitsen op voedsel- en restaurantfotografie. Zijn stijl wordt getypeerd door zijn extreem oog voor detail alsook door de eenvoudige benadering van de gerechten en de setting die hij fotografeert.
Pieter is niet zo maar een ‘food fotograaf’. Hij omschrijft zichzelf liever als ‘culinair fotograaf’. Niet alleen het eten is belangrijk, maar ook het interieur en de mensen in het restaurant – beter nog: de algemene setting. Pieter kreeg de eer en het genoegen om prominent aanwezig te zijn in talrijke Belgische en Nederlandse restaurants, waardoor hij af en toe een stille getuige kon zijn van de fantastische dynamiek die heerst in restaurants waar men van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de weer is. Pieter maakt vaak uiteenlopende reportages over het voedsellandschap over de hele wereld.

Fujifilm voor Pieter

"Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een compacte camera die ik kon meenemen om te gaan wandelen met mijn kinderen. Ik kocht de Fujifilm X-30 die ik enkele jaren gebruikt heb. Daarna viel mijn oog op de Fujifilm GFX-50S tijdens een demo van een andere X-ambassadeur. Nadat ik het toestel grondig getest had in een restaurant, besloot ik om de GFX-50S alsook de GF32-64mm F4R LM WR en de GF120mm F4 R OIS WR macro te kopen. Dankzij de EVF-TL tilt adapter kan ik de camera op een vernieuwende creatieve manier gebruiken. De heldere kleuren, het groot aantal details in de foto’s en het groot dynamisch bereik van de GFX zijn een grote plus, zeker wanneer ik aan het werk ben in de keuken – een plaats waar de lichtomstandigheden vaak niet optimaal zijn."

www.pdsign.be
www.instagram.com/pieter_dhoop