Thomas Leonard


"Mijn favoriete lenzentrio zijn de 16mm 1.4, de 35mm 1.4 en de 56mm 1.2, dit mede dankzij hun lichte gewicht, grote opening en uitstekende optische kwaliteit."
Toen ik nog werkzaam was als fotograaf in dienstverband, heb ik dankzij de Fujifilm X100 en de X-T1 het plezier leren kennen om eenvoudige zaken te fotograferen, buiten mijn werkuren. De vintage stijl, de handzaamheid en discrete look van deze camera’s hebben me instinctief naar een meer creatieve weg geleid.

De verdere aankoop van materiaal werd vanzelfsprekend toen ik mijn ontslag nam om mijn eigen projecten op te starten. Ik heb toen twee X-T2 camera’s gekocht, 3 zoomlenzen en een EF-X500 flash.

Vandaag ben ik nog steeds erg blij met deze keuze. Ik kan fotograferen en kwaliteitsvideo’s maken zonder een zware bulk aan materiaal mee te sjouwen. Ik verlies minder tijd met technische beperkingen, en kan daardoor meer en meer letten op de mooie foto-onderwerpen die me omringen.

Mijn favoriete lenzentrio zijn de 16mm 1.4, de 35mm 1.4 en de 56mm 1.2, dit mede dankzij hun lichte gewicht, grote opening en uitstekende optische kwaliteit.

www.yugenyugen.com